کاهش ۵۲ درصدی حجم آب سد زاینده‌رود آغاز ثبت نام جدید خودرو‌های وارداتی واریز عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی به پایان رسید وضعیت بحرانی سد کرج؛ فقط ۸ درصد سد پر است آغاز دور سوم پیش‌فروش سکه ۱۴۰۴ از شنبه فرزین: تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کنیم ۱۶ هزار تن میوه و ۱۲۰۰ تن خرما ذخیره شد توزیع برنج در شبکه رسمی قطع می‌شود؟ ۳۳ شرکت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما تعلیق شد واکنش دیوان محاسبات به اظهارات وزیر راه مبنی بر اینکه موجودی ما صفر است: موجودی حساب‌های این وزارتخانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است حداکثر قیمت مصرف‌کننده هر کیلو برنج داخلی طارم و هاشمی ۱۳۰هزار تومان تعیین شد پرواز لوفت‌هانزا دقایقی پیش در ایران به زمین نشست فرزانه صادق: باید مجوز ایرلاین‌هایی که پاسخگو نیستند باطل شود آماده واریز سود سهام عدالت باشید / جزئیات واریز سود سهام عدالت سبد معیشت خانوار کارگری با احتساب تورم بهمن،۲۴ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان تعیین شد
محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

لزوم نصب سامانه‌های خورشیدی در ساختمان‌ها

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی با بیان برخی پیش نیازهای نصب نصب سامانه‌های خورشیدی در ساختمان‌های بلندمرتبه یا مجتمع‌های تجاری گفت: زمانی این اقدام توجیه‌پذیر خواهد بود که میزان بکارگیری پنل‌های خورشیدی بیشتر شود.
محمدصادق مهرجو؛ کارشناس انرژی
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۹ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 29
کد خبر: ۲۶۹۴۳۱

لزوم نصب سامانه‌های خورشیدی در ساختمان‌ها

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ به‌دنبال ناترازی انرژی در کشور، وزارت راه و شهرسازی در حال بازنگری مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان است تا نصب سامانه‌های خورشیدی در ساختمان‌ها را الزامی کند.

 

در نیمه تابستان سال جاری تفاهم‌نامه‌ای میان توانیر و سازمان نظام مهندسی امضا شد که ساختمان‌های چهار طبقه به بالا یا ساختمان‌هایی با مساحت بیش از یک هزار متر مربع ملزم به نصب پنل‌های خورشیدی شدند.

در صورت قطعی برق بنا به هر دلیلی ساکنان ساختمان های بزرگ می توانند از پنل‌های خورشیدی استفاده کنند

 

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی درباره نصب پنل های خورشیدی در ساختمان های مسکونی و اداری به عنوان راهکار تأمین برق مورد نیاز خانگی و اداری در شهرهای مختلف کشور به «راهبرد معاصر» گفت: استفاده از انرژی خورشیدی در دنیای امروز موضوع جدیدی نیست، اما بنا به دلایلی به ویژه بحث اقتصادی استفاده از پنل های خورشیدی شبیه به سایر کشورها در ایران فراگیر نشده است.

 

وی افزود: با توجه به مصرف بالای برق ساختمان‌های بزرگ و اینکه اینگونه ساختمان ها عمدتاً تجاری یا مسکونی هستند، لذا مصرف برق قابل توجهی دارند؛ زیرا از آسانسور استفاده می شود و جمعیت و واحدهای اقتصادی زیادی در آنها برق مصرف می کنند. بنابراین نصب پنل های خورشیدی برای تأمین برق در شرایط اضطراری راهکاری بسیار مناسب است.

 

کارشناس انرژی عنوان کرد: در صورت قطعی برق بنا به هر دلیلی ساکنان ساختمان های بزرگ می توانند از پنل‌های خورشیدی استفاده کنند. ساختمان های دارای عرصه و اعیان می توانند از این ظرفیت برای تأمین چند ساعت برق بهره مند شوند؛ پس در مصارف برق اضطراری می توان از این روش استفاده کرد.

 

مهرجو گفت: زمانی نصب صفحات خورشیدی در ساختمان‌های بلندمرتبه یا مجتمع‌های تجاری توجیه پذیر خواهد بود که میزان بکارگیری پنل‌های خورشیدی بیشتر شود. به عنوان نمونه در ساختمان کوچک با وسعت ۲۰۰ متر نصب صفحات خورشیدی ممکن است توجیه پذیر نباشد، زیرا روی سقف پشت بام‌ها وسایل سرمایشی قرار دارند، بنابراین جایی برای پیاده سازی در وسعت بسیار پایین پشت بام واحدهای کوچک وجود ندارد؛ ضمن اینکه این موضوع به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

معمولاً اگر هزینه‌های قطع برق را حساب کنید، زیانی که دستگاه‌های الکترونیکی یا خدمات رسانی از قطع برق متحمل می شوند، اگر نسبت به هزینه تولید برق خورشیدی در نظر بگیریم نصب پنل های خورشیدی روی ساختمان ها و ادارات بزرگ کاملاً توجیه پذیر است

 

وی درباره شیوه نصب صفحات خورشیدی روی ساختمان های بزرگ تأکید کرد: معمولاً ساختمان‌های بزرگ یا مجتمع‌های تجاری می‌توانند مساحت پشت بام خود را به این موضوع اختصاص دهند و در صورتی که بانک ها نیز فضای پشت بام برای پنل‌های خورشیدی داشته باشند، می توانند بخشی از برق خود را اینگونه تأمین کنند.

 

کارشناس انرژی با بیان اینکه روش یادشده می تواند مانع زیان های ناشی از قطعی برق شود، گفت: معمولاً اگر هزینه‌های قطع برق را حساب کنید، زیانی که دستگاه‌های الکترونیکی یا خدمات رسانی از قطع برق متحمل می شوند، اگر نسبت به هزینه تولید برق خورشیدی در نظر بگیریم نصب پنل های خورشیدی روی ساختمان ها و ادارات بزرگ کاملاً توجیه پذیر است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که ارگان های مرتبط می توانند در تأمین بخشی از هزینه های تولید پنل های خورشیدی نقش ایفا کنند، عنوان کرد: با توجه به امکانات مالی محدود نمی توان چنین انتظاری از ارگان ها داشت. شاید بتوانند درصدی از هزینه را به مردم به شکل وام اختصاص دهند تا نصب پنل های خورشیدی همگانی شود.

 

مهرجو گفت: موضوع استفاده از انرژی خورشیدی با توجه به اینکه ذخیره سازی داخل باتری‌ها می‌شود و مناسب شرایط اضطراری است، اگر روزانه دو سه ساعت از بار مصرف کم شود و نصب پنل های خورشیدی به مصارف ضروری ساختمان کمک کند در اوج گرما با استفاده از ذخایر باتری ها مانع قطع برق چند ساعته می شود.

 

ارسال نظر